Концерт на Робин Гиб в София

|
Легендарният брат Робин Гиб от британската група "Би Джийс" ще изнесе концерт в София на 25 октомври в Зала 1 на НДК. Заедно с него ще дойдат и двамата българи в екипа му - беквокалистката Амалия и китаристът Николо Коцев. Концертът на Робин Гиб ще бъде с участието на Калин Вельов и музикати от Софийската филхармония.

След внезапната кончина на Морис Гиб през 2003 година братята му Робин и Бари решават да прекратят концертната си дейност под името на групата. Но Робин смята, че е по-удачно да използва музиката на "Би Джийс", за да съхрани паметта и творчеството на Морис. Запазената марка на Робин е ефирният му глас, който се превръща в ключа към идентичността на звученето на "Би Джийс". Той оформя собствената си музикална идентичност с поредица от солови изпълнения, между които хитовете на първа позиция /на челно място Saved by the Bell и Juliet. Робин постоянно развива нови песни и идеи в домашното си студио, като понякога пише и продуцира други изпълнители, добавяйки собствените си отличаващи се вокали към някой от проектите. Има издадени 7 самостоятелни албума.
През 2004 г. братята Робин и Бари издават компилацията: “Number Ones” - невероятна колекция от 19 велики хита на триото. Сборният албум съдържа най-обичаните сингли на "Би Джийс", достигали до №1, както и класически песни от техни №1 албуми. От поразяващо красивите балади Massachusetts, Words и You Win Again до незабравимите диско хитове Night Fever и Tragedy, тази компилация обхваща три десетилетия, изпълнени с чудесни хитове.

25 октомври от 20:00 ч. в Зала 1 на НДК почитателите на "Би Джийс" ще имат възможност да чуят най-големите хитове на групата, в изпълнение на Робърт Гиб, Амалия, Калин Вельов и Софийската филфармония. Концертът е по повод 60 годишнината на "Булгартабак".
 

По материали на Жокер Медия
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *