Концерт на Светла Георгиева

|
На 17 януари 2005 г. в читалище "Николай Хайтов" в София се състоя традиционното представяне на поет с китара. Концертите се провеждат всеки първи понеделник в месеца.
Първа тази година беше представена Светла Георгиева. Тя е завършила Художествената академия в София, има двадесет самостоятелни изложби и много участия в колективни изяви. Работи в областта на печатната графика, автор е на стенописи, мозайки и др. Освен като художник, Светла Георгиева е известна и като поет, композитор и изпълнител на песни по свои стихове. Има две издадени стихосбирки - "Вълчица в храма" (1997) и "Недоизпито море" (2001). Изнасяла е поредица концерти в страната и чужбина, има издадени две аудиокасети и компактдиск с балади.
Поетът и организатор на вечерите посветени на авторската песен Димитър Христов представи Светла Георгиева и определи нейните стихове като лирични и драматични и същевременно трудни за изпълнение. Многообразният талант на Светла Георгиев проличава и в композирането на музиката към нейните стихове и изпълнението на самите песни. Със специфичния си и богат глас тя изпълни някои от емблематичните си песни. На част от тях се включи със своята флейта Кристиян Симеонов. Купонът продължи с колеги и приятели в известния "клуб на бардовете" "Жолио".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *