Концерт на Слави Георгиев

|
В традиционната рубрика "Поети с китара", организирана от читалище "Николай Хайтов" в София, на 11 декември се състоя концерт-представяне на барда Светослав Георгиев.
Представянията се провеждат през първия понеделник на всеки месец, но по изключение последното представяне за тази година се състоя в събота. В празнично украсената зала на читалището се събраха приятели, колеги и почитатели на Светослав Георгиев и авторската песен. Поетът, и самият той бард, Димитър Христов представи Слави Георгиев като един човек, който активно присъства от самото създаване на движение "Поети с китари", отначало като участник в групата от Крумовград "Шарен свят", а впоследствие и като автор и соло изпълнител на песни. Димитър Христов представи и първата стихосбирка на Слави Георгиев "Сезон за раздели", която е резултат от специалната награда на издателство "Антос" (издаване на първа стихосбирка) от Лауреатската национална среща на поетите с китара "Шумен бард 2004". "Отговорно е за автора да издаде песните си в стихосбирка, но това в никакъв случай не е закъснял дебют." - добави водещият. "Смятам да наваксам" - допълни го авторът.
С няколко думи беше представен и Радоил Генчев - професионален китарист, който е другата половинка от "един спонтанно възникнал, но налагащ се дует". Освен в изпълнението на песните, Слави Георгиев и Радо Генчев са и дует-водещи на предаването за поезия и бардове "Шарен свят" по телевизия "7 дни".
Слави Георгиев каза, че е човек, който безкрайно обича авторската песен, но му е трудно да говори за себе си и остави музиката и песните му да говорят вместо него. Той изпълни няколко от популярните си песни, част от които включени в стихосбирката му, прочете някои от стихотворенията в нея, след което всички присъстващи се преместиха в станалата известна като "Клуб на бардовете" пицария "Жолио". Там концертът продължи, като се включиха и останалите присъстващи поети с китара.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *