Концерт на “Форинър” в София

|
Групата пристига в България на 28 ноември в състав Мик Джонс (китара), Джейсън Бонъм (барабани), Кели Хенсън (вокал), Джеф Пилсън (бас), Джеф Джейкъбс (кийборд) и Том Гимбъл (ритъм китара). Концертът в София на 29 ноември е част от световното турне по повод 30 годишнината от създаването на нюйоркската банда. Поради големия интерес към събитието вратите на зала Фестивална ще бъдат отворени от 18 часа, за да може влизането на публиката да стане безпрепятствено, а началото на концерта е в 20 часа.
Организаторите от Wonder Music и Z Rock радио потвърждават, че техниката, която пристига за шоуто е много внушителна като мащаби. Подобни технически изисквания за продукцията си в България са имали единствено Джордж Майкъл и Депеш Мод.
Създадената през 1976 г групата усеща вкуса на популярността и успеха още с първия си албум. Едноименният им дебют издаден през 1977 г. ги изстрелва на върха и им осигурява пътя към славата. От този момент нататък тя е постоянен техен спътник. Дискографията на групата включва 9 албума, седем от които с мулти платинен статус с реализирани продажби над 70 млн. копия.
През 70-те и 80–те години Форинър са една от най-популярните рок банди в световен мащаб, с голям брой хитове, предварително разпродадени концерти и турнета. От „Cold as Ice” до „Hot Blooded”, от „Urgent” до „Jukebox Hero”, от „Waiting for a girl like you” до смазващия хит ”I Want To Know What Love Is” музиката на Форинър продължава да вълнува и грабва сетивата на няколко поколения почитатели на рока. Това са и част от композициите, които ще бъдат представени и по време на концерта им София на 29 ноември от 20 ч в зала Фестивална.
 

По материали на организаторите

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *