Концерт на Strrings и Демис Русос във Варна

|
Българският струнен квартет STRRINGS ще изнесат съвместен концерт с Демис Русос на 4 март 2006 г. в Дворец на културата и спорта, гр. Варна. Концертът е с начален час 20:00.
STRRINGS ще участват с 4 авторски композиции, сред които първият им радиосингъл “Полет на желанието”. Ще бъде представен и нов проект, към който през пролетта ще заснемат първият си видеоклип. Квартетът ще излезе на сцената с рок група в състав Огнян Кьосовски на барабани (барабанист на група “Контрол” и официален член на група “Субдибула” за албума “Personal things”), Дони от “Попкорн” на синтезатори, Кирил Янев от група “Балканджи” на китара и Стефан Маринов на бас китара (в момента свири в група “Сънрайз”).
Квартет STRRINGS е създаден през 2001 г. по инициатива на диригента Кирил Чапликов. След проведен кастинг изборът спира на четири момичета от Националната музикална академия “Панчо Владигеров” – Венета Георгиева (цигулка), Зорница Баркова (цигулка), Нора Калчева (виолончело) и Дора Първанова (виола). През лятото на 2005 г. Зорница се оттегля по майчинство и на нейно място е избрана Радина Радева. Четирите индивидуалности, обединени от идеята за осъвременяване на класическата музика, раждат един наистина общ и индивидуален поглед върху темата и оформят концептуалната насока на квартета – да представят музиката, която харесват без стилови ограничения, минавайки през класика, поп, рок, денс и т.н., синтезирайки класическата формула струнен квартет с характерното звучене на модерните стилове. Темата Български фолклор присъства неизменно в авторските им проекти. Момичетата сами аранжират и композират част от музиката си. След близо четири години активно сценично присъствие STRRINGS се радват на все по-многобройна публика и почитатели. Квартетът получава награда "Музикант на годината 2004" в раздел "Класика в другите жанрове", както и номинация във фестивала "Осма муза" на филма  "По вълните на музиката" с режисьор К. Младенов, създаден специално за STRRINGS от БНТ през 2003г. .
В най-скоро време STRRINGS ще представят и своя официален уебсайт.
 

Ева Широкова, PRКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *