Конча Буйка – концерт с кубински музиканти и симфоничен оркестър

|

Испанската дива с феноменален глас Буйка води за концерта си в София музиканти от Куба, които ще свирят заедно с големия симфоничен оркестър София Симфониета. На 18 декември за Коледния концерт в НДК на сцената ще бъдат над 50 музиканти. На пулта  ще застане един от най-известните испански диригенти Антонио Куенса. Грандиозността на събитието ще бъде подсилено от участието на прекрасния пианист Иван Мелон.


Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар след поредица от супер успешни концерти в САЩ, Европа и Латинска Америка. Буйка черпи вдъхновение от испанското фламенко и съчетава емоционалните си вокали с африканските влияния. Така музиката й събира енергията на три континента и това е в основата на нейния световен успех. Тя изпълнява и стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия. Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога. От нея изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх. Публиката се прекланя пред нейните завладяващи  интерпретации на известните песни “La boheme”, “Volver volver”, "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo" и др.

За голямата сцена Буйка е  лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. Той казва: „Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф,  Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат.” Последно я видяхме в неговия  филм „Кожата, в която живея“.

Билети се продават в системите на Ивентим и  Тикетпро, и на касата на НДК.

По материали на БГ Саунд СтейджКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *