“Красивата версия” на Дончо Цончев ще бъде представена днес

|
Премиерата на книгата на Дончо Цончев "Красивата версия" ще се състои in memoriam под надслов "Сбогом, Дончо!" на 27 юли в зала № 7 на НДК от 18.30 часа.
Организатори са Министерството на Културата на РБългария; Национален фонд Култура; Национален дворец на културата; Издателска къща Жанет 45.

Събитието ще открие Управителят на Издателска къща Жанет 45 г-жа Божана Апостолова. Слова ще произнесат акад. Антон Дончев, министър Вежди Рашидов, Иван Гранитски, Митко Новков. Актрисата Татяна Лолова ще чете откъси от книгата. Ще свири Ицко Финци на цигулка в съпровод с пиано.

"Дълбоко съм убеден, че към всяко нещо съществуват поне сто ракурса и толкова версии. Аз съм за красивата версия. Тя се ражда от разума и доброто. Това ме прави щастлив и ме осмисля по някакъв начин. Понякога си въобразявам, че тъкмо тук е отговорът на въпроса, защо ми върви, с каквото и да се захвана.
Няма нормален човек, който да не иска красивата версия – за себе си, но и за околните.
Лошото няма какво да го търся, то само ни намира, но търся доброто - красивата версия. Сега правя един сборник с това заглавие - много му се надявам - „Красивата версия"." - това сподели писателят Дончо Цончев, получавайки наградата "Златен век" през месец май 2010 г.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *