“Кратка история на самолета” бе представена на своите читатели

|
Издателство "Сиела" представи новата книга на Захари Карабашлиев "Кратка история на самолета". Софийската премиера бе в книжарница "Хеликон" на 10. юни, като предстоят представяния и в други градове.
След романът "18% сиво" писателят, който от години живее в Америка, но в никакъв случай не допуска определеното "емигрантска литература" за творчеството си, издава сборник с разкази, импресии и дневникови записи. По думите на критика Йордан Ефтимов, представящ книгата, тя е "по-открита, по-ударна и по-честна", докато "18% сиво" е "по-измислена, по-направена и по-сваляческа".
"Това издание ме накара да повярвам, че в България има хора, които са способни да направят неща, без да се страхуват, че приятели и роднини ще се подразнят" - сподели Йордан Евтимов впечатленията си от "Кратка история на самолета".
Захари Карабашлиев отказа да говори дълго и пространно за каквото и да било и представянето протече в по-скоро непринудена атмосфера, с въпроси от присъстващите в книжарницата читатели и почитатели. Стана ясно, че за сега няма изгледи "18% сиво" да се филмира, както и че авторът работи по третата си книга, която издателите се надяват да види бял свят още тази година.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *