Кръстопътна летопис

|
На 28 март в зала 10 на НДК се състоя втората за 2006 г. литературна среща "Кръстопът на думите". Ежемесечната проява се организира от Съюза на българските писатели и Националния дворец на културата и събира четирима поети от различни краища на България, които оформят лицето на днешната българска поезия.
Тази вечер на едно място се срещнаха Ангел Малинов от Перник, Владо Любенов от София, Георги Ангелов от Зетьово и Драга Дюлгерова от Варна. Водещият Христо Караславов, секретар на Съюза на българските писатели, представяше всеки от авторите по оригинален начин като така създаваше, както сам я нарече, "Кръстопътна летопис". Представянето на авторите беше разделено на две части, условно наречени "Откъде идваме" и "Накъде отиваме". В паузата между двете поетът и бард Славимир Генчев изпълни две песни. С едната, по стихотворението на Димчо Дебелянов "Сиротна песен", той напомни, че на 28 март се навършват 119 години от рождението на поета.
Присъстващите в залата не бяха много, но поезията беше запомняща се. Изключително силно представяне на Ангел Малинов, но и другите автори не му отстъпваха. Дано тази добра инициатива добие повече популярност и "Кръстопътят на думите" да продължава да среща днешните автори и любителите на поезията.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *