Култовият бестселър „World War Z” скоро ще се появи и в България

|
ИК „Изток-Запад” съобщава, че вече официално започва работа по феноменалния роман „World War Z” на Макс Брукс. Книгата, която разказва увлекателно и иновативно напрегнатата история на драматичен международен зомби апокалипсис, вече се намира в ръцете на най-подходящия за подобно заглавие преводач – Адриан Лазаровски.

Лазаровски има внушителен опит в жанра. Пренесъл е на роден език успешно и адекватно такива майстори на „мрачното” перо като Стивън Кинг, Дийн Кунц и великия Х. Ф. Лъвкрафт. Наситена с поп-културни алюзии и откровени хорър ситуации, „World War Z” може би ще се окаже едно достойно и завидно допълнение едновременно към преводаческото и издателското портфолио. Нещо повече: в края на следващата година, когато по-суеверните от вас очакват уж предвещания от маите край на света, по световните екрани ще се появи и екранизацията на творбата на Брукс, която е с участието на Брад Пит и Дейвид Морз, а неин режисьор е заслужено признатият Марк Фостър, когото обичаме заради филмите му „Ловецът на хвърчила”, „Пътят към Невърленд” и Джеймс Бонд-приключението „Спектър на утехата”.

Зомбитата са не само дългогодишни познайници и обитатели на ужасяващия жанр, но и през последните години са особено популярни във всякакъв тип медии – литература, кино, телевизия, компютърни и ролеви игри. Предвид широката и стабилна фен-база, очакванията са, че живите мъртви далеч не са стигнали предела на своите макабрени възможности и още дълго ще населяват, стряскат и смущават сънищата и въображението на жадната за кървави емоции публика – било то зрителска или читателска!

„World War Z” се очаква на българския книжен пазар през пролетта.
 

По материали на ИК "Изток-Запад"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *