Лайв Зара Джаз 14 в Стара Загора на 15 август

|
В трудното за българската духовност лято четиринайстото издание на Лайв Зара Джаз се случва благодарение на най-верните приятели на джаз идеята в града на липите. Шибил Бенев, Веселин Веселинов-Еко и Митко Димитров не гостуват за първи път, но без съмнение си заслужава да се чуят отново.
Най-малкото защото Шибил е сред най-добрите ни китаристи и с основание го сравняват със световнопризнати майстори на струните като Джо Пас и Джон Скофийлд, а Митко и Еко са емблематични имена в българския джаз. Шибил, Митко и Венци бяха част от формацията, с която петкратният носител на “Грами” за джаз Ранди Брекър свири в България миналата година. Еко спечели симпатиите на старозагорската публика и на концерта на “Зона Ц” в предишното издание на Лайв Зара Джаз.

Но освен нас във формацията има и още един участник. Той е срещу нас. Подкрепяща, очарована и вярна – публиката на концертите ни заслужава най-добрата музика и ние сме тук, за да я изсвирим. Всичко друго остава на заден план, обобщи Венци Благоев.

Традиционният майсторски клас по джаз импровизации е от 18.00 часа.

Концертът се организира от Сдружение “Зара Арт”, с помощта на хотел “Форум” – Стара Загора, и с медийното партньорство на списание “Музикус”, телевизия “Стара Загора”, радио “Стара Загора” и “Дарик” радио.

Специални благодарности на Регионална библиотека “Захарий Княжески” – постоянен домакин на Лайв Зара Джаз.
LIVE ZARA JAZZ 14 PRESENTS:

That’s the friends are for

Шибил Бенев – китара,
Веселин Веселинов-Еко – бас,
Митко Димитров – барабани,
Венци Благоев – тромпет

Неделя, 15 август 2010 г., 20.00 часа
Регионална библиотека „Захарий Княжески” - Стара Загора
Майсторски клас от 18.00 часа
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *