Литературни представяния на “Радецки”

|
На 4 и 5 юни сайтът за нова българска художествена литература “ХуЛите” проведе вече традиционната си среща на кораба “Радецки” в Козлодуй.
На срещата беше представено месечното списанието за литература “Библиотека Графоман” и нови книги на български автори. Светла Стайкова представи новата стихосбирка на Любомир Калудов “Склад за стари чувства”. Избрани стихотворения от нея четоха Димитър Николов, Лили Спасова и Мартин Митов. Виолина Енева представи белетристичната книга на Румен Тодоров (миналогодишния победител в конкурса “Южна пролет”) “Приключенията на Емил Боев”. Иванка Царенска, шеф на културата в козлодуйската община, представи сборника “Ботеви четения” и подари на всички присъстващи по един екземпляр от книгата и значка с герба на гр. Козлодуй.
На сбирката присъстваха автори-хулитери от цялата страна, културни деятели и жители на града, журналисти. След представянията на книги се състоя и плаване по Дунав с вече ремонтирания кораб “Радецки”. Освен за тържествената част, през двата дни присъстващите поети и писатели използваха дните на кораба и за писане на ново творчество, четения и споделяния. И за купони.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *