Литературно четене на Толкин в Бургас

|
Бургаският Толкин клуб "Валарома" започна серия от литературни четения на произведенията на английския професор Дж. Р. Р. Толкин. Всяка неделя от 11 ч. в книжарница "Буквите" членове на клуба четат части от "Билбо Бегинс или дотам и обратно".
Проектът включва също "Властелинът на пръстените" и "Силмарилион". С любезното съдействие на книжарницата основателите и членовете на клуба се надяват да привлекат вниманието на младите настоящи и бъдещи почитатели на Толкин в града на поетите. Своеобразното Токин общество в цялата страна като правило обединява хора от различни възрастови групи, но председателят Георги Василев смята, че творчеството на един от най-великите писатели на всички времена трябва да достигне до колкото може повече деца и юноши (или както е модерно да се казва напоследък - "подрастващи").
Прозведенията на Дж. Р. Р. Толкин изграждат много богат свят и дават възможност на всеки да открие по нещо стойностно и привлекателно. Със серията четения "Валарома" предоставя възможност за докосване до този свят и поставя началото на активна клубна дейност. В бъдещите планове на бургазлии влизат разиграване на сценки и мини-спектакли по Толкин, семинари и различни представяния.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *