“Ловен парк” в Дома на киното всеки четвъртък

|
От 28.01.2010 всеки четвъртък в програмата на Дома на киното ще може да видите новия български филм „Ловен парк” на режисьора Любомир Младенов. Филмът е личен разказ – за нашето съвремие чрез една съвсем обикновена история.
Всяка среща между човешките същества може да ги промени, да провокира размисъл, да подейства като лек против вечната несигурност, присъща на всеки от нас. Неда среща Андрей, изгубил се в пустия, зимен парк, някъде в големия град. Двамата тръгват из София, и в синхронните им крачки се разкрива тайната на човешкото битие – за всички зрители, които имат сетива и желание да я узнаят. В двуизмерния, познат до болка свят, двама души откриват истини – за себе си и пред публиката.

Любопитна подробност, свързана със създаването на „Ловен парк” – филмът е направен с „джобни пари” и с безкористния труд на малкия му екип! Той е истински образец за жизнеността на т.нар. „No Budget Film”. Буквално всяка стъпка по развитието на сценария е съобразявана със стремежа нищо да не струва пари. Това гарантира и така жадуваната, изключително важна свобода, тъй като се заобикаля „тежката машина” на кинопроизводството у нас. Според думите на режисьора „Този тип кино е съвсем отделен жанр, опит да се разказва по прост начин с една камера и двама души пред нея, без фокуси и стилистична еквилибристика.”

В създаването на „Ловен парк” продуцентите Светла Цоцоркова и Надежда Косева, ФРОНТ ФИЛМ с подкрепата на ко-продуцентите ЧУЧКОВ BROTHERS, инвестират ентусиазъм и професионализъм.


ЛОВЕН ПАРК

България, 2009, 75 мин. / сценарист и режисьор Любомир Младенов / в ролите Елена Димитрова, Христо Петков / оператори Антон Бакарски, Георги Челебиев / звук Момчил Божков / монтаж Любомир Младенов, Нина Алтъпармакова / продуценти Светла Цоцоркова, Надежда Косева, Фронт Филм / ко-продуценти Виктор Чучков, Борислав Чучков, Чучков Brothers

Неда търси изгубеното си куче в пустия зимен парк. Там намира Андрей, който се е изгубил и търси път към града. Двамата прекосяват София надлъж и на шир. 75 минути, затворени в тясното пространство на срещата между двама души.
 

По материали на Арт ФестКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *