Любовна лирика от Павел Матев в ново издание на ИК “Хермес”

|
На 26 май в Западното фоайе на НДК издателска къща “Хермес” представи новия проект от серията “Любовна лирика”.
“Ореоли от човешки гняв” на наскоро напусналия ни Павел Матев съдържа подбор на стихове от цялостното творчество на един от любимите лирици на няколко поколения българи. Повечето стихотворения са изключително добре познати – мнозина естрадни изпълнители използваха текстовете на големия ни поет, за да създадат едни от най-запомнящите се и красиви песни в новата българска музикална история – достатъчно е да си спомним “Ти сън ли си...” в изпълнение на Лили Иванова или “Отвори ми, нося тишина” на "Кукери". Съставител на стихосбирката е поетът Петър Ангелов, който прочете слово за Павел Матев и го нарече “преродения Яворов”.
За книгата и поредицата “Любовна лирика” разказа Стойо Вартоломеев, собственик и директор на издателството. Той подчерта, че възможно най-широко ще се рекламира сборника, целта е да се популяризира творчеството на поета сред младите хора, затова се обсъждат съвместни проекти с училищата.
Режисьорът Николай Ламбрев, близък приятел на Павел Матев, прочете стихове от “Ореоли от човешки гняв”, а свои спомени и впечатления за твореца споделиха част от присъстващите на премиерата негови близки и приятели.
Книгата може да закупите от книжарница “Словото”.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *