Любов и вино, вино и любов

|
На 12 февруари в салона на столичното читалище „Акад. Николай Хайтов” в поредицата „Поети с китара” се състоя много емоционална литературно-музикална вечер, посветена на Деня на влюбените – Св. Валентин, и на Св. Трифон Зарезан (14 февруари).
Участие взеха поети с китари и без китари, посветили на любовта и на виното своите най-хубави песни и стихотворения.

Специален гост бе бардът Румен Спасов. Стихотворения за „любовта, без която не можем”, и за виното, в което е истината, рецитираха поетите Иван Баджев, Георги Драмбозов, Боян Ангелов, Димитър Христов, неостаряващата Надя Неделина и Елисавета Шапкарева, която прочете свои хайку.

Към тях се присъединиха с изпълнения на авторски песни Орлин Миланов и Славимир Генчев, а когато не пееше, Румен Спасов акомпанираше дискретно на поетите… без китара.

След неусетно преминалите два часа с поезия и музика, които са на особена почит в читалище „Николай Хайтов” (шеста поредна година продължава поредицата „Поети с китара”, а през юни месец т. г. ще се състои Шестият фестивал с международно участие „Софийски вечери на авторската песен”, който се подкрепя от Министерството на културата, Столична община и посолството на Франция), вечерта продължи на чаша вино и … отново стихове и песни.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *