Лятно кино Future Shorts в рамките на Sofia Design Week

|
На 10 юни, четвъртък, от 21.00 ч. Лятно кино Future Shorts представя "More or Less selection" в Двора на Националната художествена академия. Входът е свободен.

Тази година в рамките на Sofia Design Week ще се представи световният лейбъл за късометражно кино и анимация - Future Shorts, със специална селекция от 10 филма. Подборът на програмата отговоря на темата на фестивала - More or Less, като десетте анимации смело комуникират големите въпроси на съвременния свят: познанието, консуматорското общество, контрола, генномодифицираните чудовища, генезиса на човешките сълзи, любовта, раждането и др. Авторите представят своите идеи чрез различни визуални средства – пестеливи, абстрактни, наивистични, но всички достатъчно провокативни.

В “Аз срещнах Моржа” ще научите една история за смелият 14-годишен Джери Левитан, който се е осмелил да влезе в хотелската стая на Джон Ленън, през 1969 г., в Торонто и успя да го интервюира. Филмът е с автентичния саундтрак от интервюто и е носител на 6 награди за късометражно кино, като през 2008 е номиниран за Оскар. Кадър от "Изгубената утопия"Сюрреалистичната анимация на хърватина Велко Попович показва образа на консуматорското общество.

А “Пътя на сълзите” разказва къде в човека се крие изворът на неговите сълзи.

Програмата на Future Shorts е силно художествено ориентирана и е предназначена специално за публиката на фестивала, която ще търси формите на модерното визуално изкуство.

Търсете Future Shorts на летните фестивали и градски събития из цялата страна.

Фейсбук групата на събитието можете да намерите тук.

По материали на Future ShortsКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *