Лятото отминава, концертният живот продължава

|
Световноизвестният британски соул и поп певец Сийл ще изнесе за първи път концерт в България.
По покана на Жокер медиа и Болкан Ентъртеймънт Компани изпълнителят ще пее на 25 октомври от 20 часа в зала 1 на НДК. Концертът е част от лимитираното европейско турне на звездата, което включва още Полша, Хърватска, Чехия и Румъния. Сийл е известен с факта, че не предприема голям брой концерти, тъй като е от артистите, които превръщат в уникална всяка своя изява. Не е известно още коя ще е подгряващата група. Билети ще се продават от 11 септември на касите на НДК на цени между 30 и 70 лв.
Сийлхенри Самюъл, както е истинското име на певеца, започва да се занимава с музика през 90-те години на ХХ век и тръгва от основите на хаус музиката, като няколко години по-късно започва да експериментира, правейки непознат до това време микс от соул, поп, рок и етно. Тоталният му световен пробив на е с парчето “Killer” от дебютния му албум “Seal”. А песента “Kiss From a Rose” от втория му диск, включена в саундтрака на касовата кинопродукция “Batman Forever”, носи на певеца наградата Грами. Следващите албуми на чернокожата звезда са “Human Being” и “Seal TV”.
Сийл е сред най-оригиналните певци в световен мащаб. За него казват, че е “мулти музикален”, а световната музикална критика го опредeля като явление в съвременната соул и поп музика.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *