„Малка книга за бизнеса”

|
Боян Бенев прохожда в литературата, но това със сигурност не може да се каже за професионалната му кариера. През 2007 г, едва на 23 години, той става млад предприемач на годината в Обединеното кралство, а днес вече се е гмурнал в големия бизнес. И решава да събере ценните си съвети за него... в малка книга.

Малка книга за бизнеса” е наистина малка. И наистина за бизнес. Решена е делово – в тъмносиньо. Изглежда красиво, а визуалното й оформление е изчистено и лесно разбираемо. Несъмнено предстои да събуди особен интерес.

Книгата е дело на издателство “Жанет 45” и е издадена със съдействието на кафе „Онда”. Тя бе представена на 8 октомври именно там от издателя й Манол Пейков. Специален гост беше Иво Прокопиев.

Според Манол Пейков тази книга показва как трябва да се прави бизнес по порядъчен, вдъхновяващ и успешен начин. По същество тя представлява сборник от 25 много кратки послания, които са обвързани с бизнеса, но са практически ориентирани и универсални.

Дадена бе думата и на илюстратора Райчо Станев, чиято задача, оказа се, е била доста трудна, тъй като илюстрациите трябва да бъдат продължение на текста и да задават нов смислов ракурс в него. Съвместната му работа с автора обаче е дала добър резултат.

Иво Прокопиев, който според Манол Пейков олицетворява правилния начин да правиш бизнес, на шега определи книгата като успешен предприемачески проект – „в тренда и в потребителските навици на съвременните читатели”. А съвсем сериозно каза, че според него малката книга за бизнеса всъщност е много голяма.

Заедно с „Повратната точка” на Малкълм Гладуел, книгата е част от поредицата „Шеста кохорта”. Манол Пейков издаде, че предстои издаването и на трета книга от тази поредица – книга, която отново е на Боян Бенев и се нарича „Малка книга за реалността”. Ще я очакваме с нетърпение.
 

Десислава Гичева
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *