“Маниакален поп” и “дет джаз” от САЩ и Канада в “Арт хостел”

|
На 24 януари в "Арт хостел" в София ще изнесат концерт Зак Кунс (Zack Kouns) (САЩ) и Алфа Стратеджи (Alpha Strategy) (Канада). Той е част от турнето "The Consequences of a Dynamic Lifestyle". Музикантите ще представят нови парчета от последните си албуми "Muck" на Алфа Стратеджи и "Concealed History of Coming Races" на Зак Кунс.
Алфа Стратеджи (Alpha Strategy) е проект на канадеца Рори Хинчи. Той определя стила си като "Manic Pop" и казва, че използва примитивни осцилатори, винтидж синтезатори, крещящи вокали и луупове от шейсетарски шлагери, за да прави бурна и ефирна, но все пак прецизно аранжирана музика. Използвайки елементи от поп структурата, музиката на Алфа Стратеджи прави реверанс към безумната енергия на проекта Минимал Мен (Minimal Man) на Патрик Милър, необичайните композиционни насоки в ранните сингли на SPK и мрачния хумор в записите на Бърдей Парти (The Birthday Party).
 

 
Зак Кунс (Zack Kouns) описва музиката си като "модерно-литургична и апокалиптично/херметична" в естетиката й. Последните му творби, включително "Concealed History of Coming Races", са под формата на мрачен блуграс от Апалачия. Той размива границите между стиловете, като използва саксофон, хармониум, електроника, цигулка, вокали и какво ли още не. Обединяващият принцип в работата му е пълнокръвно и емоционално изпълнение на самата музика.
 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *