Машина времени идват за юбилеен концерт в България догодина

|
Пионерите на съветската рок музика Машина Времени ще свирят догодина в България по покана на компания DEGRIS. През 2009 г. легендарната група чества 40 години на сцена с мащабно юбилейно турне в Русия и зад граница, което ще продължи и през следващата година.
В турнето България е включена с дата за концерт в София - 10 март 2010 г., зала 1 на НДК. Предишното гостуване на музикантите у нас е било в края на 80-те години на миналия век.

Първоначално от Машина Времени планират юбилейния тур да включва 40 концерта в най-големите градове на Русия. Но когато новината за предстоящия тур на легендите се разчува, светкавично започват да валят покани за гостувания от цял свят. Групата решава - първия етап от турнето да стартира в края на март 2009 г., и да премине през Русия и близките страни Украйна, Беларус, Казахстан, Прибалтика. Той ще завърши след броени дни в Москва, на 11 декември, с промоция на новия албум на Машина Времени «Машины не парковать». Вторият тур, включващ и концерта в София на 10 март, ще стартира в началото на 2010 г. Така родните фенове ще могат да сбъднат дългогодишната си мечта – да видят на живо легендарните “машинисти”!

Основателят на Машина Времени Андрей Макаревич по повод юбилея на групата: “Казват, че 40 год. не трябва да се празнуват. Ние не сме се и събирали.Но по-късно размислихме – всички сме зрели хора, защо да се боим от някакви глупави поверия? В края на краищата беше решено: през 2009-а, Машина Времени ще чества своя юбилей, а песните, които ще представим, ще бъдат избрани от самите фенове.”

Билети за концерта могат да бъдат закупени от 1 декември на касите на НДК, на сайта на eventim.bg, в мрежата на Globul, магазини Техномаркет, Office 1 Superstore и супермаркети Пикадили, съобщават организаторите от DEGRIS.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *