Международен танцов проект започна в Бургас

|
Международен танцов проект Summer Jam 2006 стартира в Бургас на 12 август. Организатор на събитието е бургаската танцова компания ДЮН – Сдружение „Танц БГ”.
В проекта вземат участие 20 млади танцьори и хореографи от Македония, Албания, Украйна, Турция, САЩ и България. В първата му част те се включат в професионален уъркшоп под ръководството на Теодора Попова - хореограф и изпълнител в международната компания Deja Donne и бивш солист на Балет „Арабеск”. Втората част на проекта представлява танцов лагер и творческо ателие на открито в къмпинг „Градина”. В лагера танцьорите разработват схема за авторски спектакъл, представящ интерпретации от първата част на проекта и танцови импровизации на участниците.
Спектакълът ще бъде представен пред публика в Бургас на 22 август от 19 часа директно на плажа (до моста). В къмпинг „Градина” спектакълът ще се играе на 21 август от 19 часа. За любителите на танцовото изкуство организаторите обявяват и Отворен ден за посещения на танцовия уъркшоп на 18 aвгуст, от 10 до 12 часа. Желаещите могат да наблюдават заключителното представяне на резултатите от уъркшопа в Танцово студио ДЮН – сградата на Съюза на архитектите (срещу Кино „Тракия”, ул. Цар Асен 7, ет. 4).
Проектът се реализира със съдействието на Швейцарска културна програма в България. Това е второто издание на Summer Jam. Пилотният проект се проведе през 2004 год в Бургас и къмпинг „Смокини”. Неговото провеждане сложи началото на трайни международни партньорства между танцьори от България, Молдова, Сърбия и Македония. Инициатор и организатор на събитието беше бургаското Сдружение „Танц БГ”.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *