Международно участие на симпозиума “Ясна поляна”

|
Шестнадесетото поредно издание на Националния симпозиум по склуптура в дърво „Ясна поляна“ ще се проведе на територията на Кметство Ясна поляна за времето от 12-ти до 31-ви юли тази година. Организатори на феста са Община Приморско, Кметство Ясна поляна и Съюза на българските художници — София.
За първи път тазгодишното издание на националния форум ще бъде и с международно участие. До момента запитвания за участие са постъпили в организационния комитет на феста от Италия, Германия, Япония, Англия и други държави, съобщиха от Община-Приморско.
Заявки по Интернет (на адрес wood-symposium.hit.bg) от творци, желаещи да се включат в симпозиума ще бъдат приемани до 28-ми май включително.
На 1-ви юни специално жури ще заседава в София и ще отсее най-добрите творци които ще бъдат поканени за участие във форума по склуптура в дърво. Заради големия наплив от кандидати за участие до момента, за първи път тази година от авторите ще се изисква да представят не само скици, а и пластичен проект от силикон, гипс или дърво. Творбите им ще бъдат оценявани от 5-членно жури в състава на който влизат четирима българи и един чуждене.
След приключването на Националния симпозиум по склуптура в дърво „Ясна поляна“ произведенията, изработени по време на феста, ще останат на разположение на Община Приморско.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *