Мейнстрийм джаз залива “Остров на музиката” в парка “Заимов”

|
В разгара на джаз лятото, когато фестивалът във Варна едва е отшумял, а този в Банско поражда разнопосочни коментари на фенове и специалисти, недвусмислена и мощна мейнстрийм вълна залива ”Остров на музиката” в парка “Заимов”.

“Започнахме с ведрината на диксиленда и суинга, миналата седмица нагорещихме до кипене страстите с латиноджаз, а тази седмица предлагаме на публиката друг вид музикална емоция – тази на дълбокия, импровизационния джаз.” Така съвсем лаконично анонсираха предстоящия концерт организаторите.
На сцената отново ще бъде тромпетистът Венци Благоев в компанията на Шибил Бенев – китара, Трифон Димитров – бас, Петър Момчев – сакс, Атанас Попов – ударни. Работещите предимно зад граница Шибил и Трифон са добре познати и високо оценени и в българския джаз пейзаж. Те партнираха на Ранди Брекър и Венци Благоев на “Пловдивски джаз вечери” миналата година. Трифон е търсен студиен и концертиращ музикант в САЩ, а според маестро Левиев Шибил Бенев е китаристът, който най-прецизно изпълнява творбите му. Не по-малко ценени са Петър Момчев и Наско Попов – заради таланта и импровизаторските им качества.

На 11 август на откритата сцена пред театър “София” за трета поредна седмица ще звучи първокласен джаз.
Концертът се организира от Столична община, Дом на културата “Средец” и Постоянната комисия за децата, младежта и спорта при СОС.
Мейнстрийм джаз концертът ще е в изпълнение на:

Шибил Бенев – китара,
Трифон Димитров – бас,
Петър Момчев – саксофон,
Атанас Попов – ударни,
Венци Благоев – тромпет.

11 август, сряда, 19.30 часа
парк “Заимов”, до театър “София”
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *