Милена ще отбележи юбилей с концерт на 28 ноември

|
Милена Славова ще отбележи 25 години на сцена с концерт в столичната зала "Универсиада" на 28 ноември от 19 ч.
На концерта по повод 25-годишнината от началото на музикалната си кариера Милена ще бъде почетена от цвета на българската рок музика. На сцената заедно с рок кралицата ще се качат групите Ревю, ЕРА, Контрол, Ахат, Конкурент, Уикеда, Черно Фередже, Холера, БТР, както и някои от най-изявените български музиканти като Кольо Гилъна, Васко Кръпката и Кръпка Блус Бенд, Нуфри и Пеко (Пиромания), Митко Кърнев (Д2), Стефан Попов (Гравити Ко), Данчо Лазаров, Иво Иванов (Елит), Петър Каръбски (Стоунхендж), Димитър Паскалев (Davvid Project).
Милена ще изпълни всички свои хитове, както и акустични варианти на някои от тях.

Билетите тръгват в продажба от 14 септември, понеделник.

Цените им са 30 лева – преварително, 40 лева – след 18 ноември, и в деня на концерта включително - 50 лева, колкото струват и ВИП пропуските, осигуряващи запазено място.

Те могат да бъдат купени онлайн на WWW.TICKETPRO.BG, както и на касите на "Тикетпро - България" и неговите партньори.
Няма как посланието на западната рок и пънк музика да остане неразбрано от търсещите млади хора в „онези” години, когато е трябвало да се скриеш, за да чуеш новия запис на любимата си банда. Милена не прави изключение от това правило, а в последствие става ясно, че освен чувствителността на възприятието, тя притежава таланта и енергията да предава послания. Текстовете на авторските й песни са откровени и силно въздействащи, а изпълненията й носят послание за житейската философия и човешката съдба.


Емоционална, откровена, въздействаща – такава е най-атрактивната и харизматична рок дама на България в творчеството си през изминалите 25 години.


Първите стъпки са в началото на 80-те години. Открива я мениджърът на братя Аргирови и през 1985 г. следват първите й опити като професионален изпълнител. През 1986 г., заедно с Васил Гюров, Вълко Андреев и Кирил Манчев създават рок групата Милена, коeто по-късно прераства в култовата банда Ревю. Бунтари, различни и по този начин - неудобни, те не са любимци на тогавашната власт. Младите музиканти открито се противопоставят на системата и това атоматично ги превръща в обществен враг. Ето защо издават първия си албум „Милена + Ревю” едва през 1989 г. Следват албумите „Ха-Ха” (1991), и "Скандалът" (1993). Милена се превръща в истински музикален идол и се радва на огромен успех особено през времето, когато пее съвместно с групата "Ера". Този период е и с "най-тежката" музика на Милена.


Скоро след това Милена заминава в Лондон, в търсене на по-различен начин на живот. Там свири в различни клубове и издава албума “Sold”, който жъне голям успех във Великобритания. Албумът прави Милена първата българка, свирила в престижния Marquee Club в Лондон. Тя е почетен гост на клуба редом с световни музикални величия като Pink Floyd, Led Zeppelin, Kiss и много други.


След завръщането си в България в края на 90-те, Милена издава сборния албум "Истинската Милена дъ бест +", включващ 14 нейни хита, презаписани с нов аранжимент.


За 25-годишната си кариера Милена създава някои от най-прогресивните хитове на съвремената българска рок музика - "Директор на водопад", "Ала-бала", "Не’ам нерви", "Ха-ха", "Цветя от края на 80-те", „Чичо”, „Без адрес”, "Месо", "Ад", "Робърт" и много други.
 

По материали на София Мюзик ЕнтерпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *