Милен Тотев с 14-ти концерт в памет на Окуджава

|
С предшестващо интервю в предаването "Вечерен тромпет" на Радио Варна, излъчено на 28 юли 2007 г., бе отбелязано посещението на барда Милен Тотев в морската столица. В интервюто той сподели някои свои виждания за движението на българските бардове и разказа за дългогодишното си хоби – да интерпретира, без да прави опит за имитация, песните на световноизвестния руски бард Булат Окуджава.
В 18 часа същия ден в Концертното студио на Радио Варна започна четиринайстият концерт от поредицата изяви на Милен Тотев, посветени на 10-годишнината от кончината на Булат Шалвович.
Срещата се проведе по инициатива на сдружение "Общество за дружба с народите на Русия и ОНД” с председател Румяна Иванова със съдействието на дирекция "Култура" на Община Варна и на Радио Варна.
Почетен гост на концерта бе генералният консул на Русия във Варна негово превъзходитество Анатолий Щелкунов, който с кратко слово откри вечерта. Водещата Виолета Тончева даде началото на срещата концерт, в която с 2 песни на Владимир Висоцки участва варненският бард и поет Владимир Стоянов, автор на стилния сценарий на вечерта. Милен Тотев също сподели свои мисли за творчеството на Окуджава и в две поредици по 6 песни демонстрира песенното му творчество.
На концерта присъстваха длъжностни лица от Областна управа - Варна, Община Варна, Варненска и Великопреславска митрополия, писатели, режисьори, интелектуалци и граждани на морския град.
Предстои творческата вечер да бъде излъчена неколкократно по Радио Варна поради засиления интерес към нея.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *