Мирко Бръмбаров представи новата си книга

|
На 8 септември в зала „Надежда“ на столичната библиотека беше представен сборникът с разкази на Мирко Бръмбаров „Малашевци“.
Включваща 14 разказа, книгата е дебютна за автора, макар повече от половината от тях вече да са познати на читателите – първите си публикации те осъществяват във виртуална библиотека „Словото“.
Мирко Бръмбаров благодари на своя учител по английски Киро Драгиев, който го е подтикнал преди няколко години да започне да пише. Както и на „Словото“ - за поощрението да продължи.
На премиерата говориха Ана Колчакова (учител, литератор) и Рени Йотова - (доцент в СУ). Увлекателни и многопластови разкази, с богат език, сложни понякога конструкции, богата стилистика и много чиста фантазия– това са част от характеристиките за произведенията на Мирко Бръмбаров. Леки за четене, но не леки за разбиране, макар героите да са обикновени хора. Богатият колорит и сложните метафори често предизвикват съвсем различни асоциации у различните читатели. А и при повторно прочитане от един и същ човек, откриващ нови и нови неща в уж вече познатия текст. „Система за преодоляване на нещастията“ е не само заглавие на един от разказите, но според Рени Йотова и водеща нишка при повечето произведения, обединяваща сякаш цялата книга.
Със свои мнения и впечатления се включиха и от публиката. А след официалната част дойде ред на автографи и коктейл.
 

"Малашевци" на Мирко Бръмбаров можете да закупите с намаление от виртуална книжарница "Словото".


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *