“Михаил Йосифов секстет” представя първия си албум “Счупени прозорци”

|

Открай време Мишо Йосифов свири на тромпет. Открай време създава и готина авторска музика. Отдавна е открил и силата на добрата компания. Вече четири години, със своя секстет, Мишо оформя съвременния образ на днешната джаз сцена в България във вярната компания на още петима страхотни музиканта.


"Михаил Йосифов секстет" е името на модерната джаз формация, която, с професионализъм, постоянство, смелост и чувство за хумор, от 2009 година насам не спира да доказва, че джазът може да е достъпен, красив и изключително забавен.

На 6 април, събота, в Studio 5, Михаил Йосифов и компания ще представят резултата на неуморната си работа в звукозаписното студио, където момчетата се навъртат често от началото на годината.

Счупени прозорци” е името на първия албум на "Михаил Йосифов секстет", издаван с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills. Освен че проветрява добре различни пространства, “Счупени прозорци” с лекота отваря врати, разширява хоризонти, и пренася в други светове.

Авторски композиции на Мишо, красиви джаз стандарти, и закачливо намигване към класическата епоха с два изненадващи джаз аранжимента на Моцартови творби. И, разбира се, “Открай време” – живото, топло, и увличащо краката парче, което Мишо създаде специално за онези радостни моменти, които човек споделя с добри приятели.

На 6-ти вечерта Мишо ще ви очаква в Studio 5 с усмивка на уста, тромпет в едната ръка, и химикалка в другата. Заедно с него на сцената ще бъдат още Атанас Хаджиев (тенор саксофон), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (контрабас) и Димитър Димитров (барабани).Специален гост на концерта-промоция ще бъде стихията, джаз ураганът с пищна рокля и още по-пищен глас – очарователно неудържимата Милица Гладнишка. На Милица принадлежи единствената вокална композиция в албума, в която те се превръща в джаз “Кралицата на нощта” (“Вълшебната флейта”, Волфганг Амадеус Моцарт).

Мишо Йосифов, заедно с тромбонистите Вили Стоянов и Кирил Зафиров, са трите лица на обединението на духови музиканти Брас Асоциация, които в момента са второ поколение Bushmills Brothers за България.

“Счупени прозорци” ще бъде представен в Studio 5, вход А3, НДК, на 6 април, събота, от 22.30 часа.

“Счупени прозорци” ще бъде на пазара от 8-ми април, понеделник, както и ще може да бъде закупен онлайн през сайта на Брас Асоциация – www.brazzassociation.com, и през платформи за дигитално разпространение на музика.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *