“Млада муза” на вестник Труд се представи пред отбрана публика

|
В рамките на Дните на българските будители, на 3 ноември в зала 4 на НДК се проведе литературно четене на млади автори, публикували свои произведения в рубриката "Млада муза" на вестник "Дневен Труд". Страницата на вестника за млади автори в областта на литературата и изобразителното изкуство излиза всеки понеделник. Авторите представяше поетът Емил Симеонов.
Може би заради това, че е делничен ден и повечето участници са на училище, но сравнително малко от младите творци присъстваха. Първа се представи Василена Попова, ученичка от Перник, която е носител и на 1-ва награда от конкурс за млади автори в Италия. След нея се представиха Таня Луканова (17 г., от София), Мария Гюзелева (22 г., студентка в София), Пламена Живкова (19 г., студентка във Варна), Пламен Глогов (студент в София), Нина Михайлова (18 г., ученичка) и др.
Г-жа Йолова, редактор на "Млада муза" приветства присъстващите млади автори и гордо сподели радостта си, че вижда как те постепенно узряват за рубриката "Ателие" на в. "Дневен Труд", където публикуват по-зрели автори.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *