Младежкият театър „Николай Бинев” отвори врати за конкурсa „Нарисувай ми слънце”

|

На първи юни – 32 май – официалния празник в страната на детските усмивки „Усмихландия” стартира традиционната надпревара между малките и по-големите майстори на четката.


Инициативата на списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ”,  с фокус към рисувачите на възраст между 6 и 106 години, е с нов дял   литературния конкурс „Детство мое”


Виртуална галерия на сайта: www.bulgarche.еu показва рисунките от шестте  издания.


Със серия изложби и с мотото „Пътя на слънцето“ стартира седмото издание на конкурса „Нарисувай ми слънце”. Най-голямата експозиция е подредена на територията на Младежкия театър „Николай Бинев” в Столицата. Още шест лъча очертават слънчевото пътешествие тази година. Съпътстващите изложби са в градовете: Кюстендил, Пловдив, Поморие, Харманли, Сопот и Исперих.


Рисунка на Александра Красимирова Евтимова

Изложбата в театралното фоайе на бул. „Княз Дондуков” No 8 отвораря врати на 31 май, в  10 и 30 сутринта. Очакваме да я посетят децата и юношите, гости на София, през цялото лято чак до 15 септември. Там малчуганите ще могат да се запишат и в дневника за членство в Усмихландия, и да пуснат своята рисунка в пощенската кутия на конкурса до 10 септември. Новите поданици на въображаемата страна – територия на списание „Аз съм българче”, получават паспорти по електронната или традиционната поща. Жители в УСМИХЛАНДИЯ са художниците от шестте издания на конкурса „Нарисувай ми слънце“ и участниците в радио-играта „Деца четат поезия в ефира на БНР”. Повече, за нея, ще научите от списание „Аз съм българче“.


По традиция  на 32 май(1 юни)официалния празник в страната на детските усмивки „Усмихландия”, всяка година, стартира Националният конкурс „Нарисувай ми слънце”. Очаква се дълго слънцестоене – чак до 15 септември. Дотогава, новаците ще се регистрират. А в редакцията на любимото за мнозина издание ще пристигат рисунките и поезията написана от децата. Регламентът за участие в новия сезон на конкурса, четете в  52 брой на изданието, достъпно за всичките си читатели чрез абонамент.


Слънчевият залез ще наблюдаваме в дена на Будителите, 1ви ноември, за кратко. Защото с обявяването на победителите в конкурса ще посрещнем изгрева на отличените слънца, в изложбената зала.


Скъпи приятели, пожелаваме Ви весел 32 май(първи юни) и приятни забавляния по „Пътя на слънцето“!


От редакцията на списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ“Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *