Младежки театър „Николай Бинев“ с нов прочит на „Ромео и Жулиета“

|

Romeo_Juliet_Damianova_55_web_logoНа 22 и 30 октомври в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои премиерата на спектакъла „Ромео и Жулиета“ – нов, различен, младежки и вълнуващ поглед към една от най-великите трагедии на Уилям Шекспир.


Спектакълът стъпва върху превода на Валери Петров. Режисьорка на „Ромео и Жулиета“ е Анастасия Събева, работила вече успешно в Младежкия театър, поставяйки вълшебния и приказен спектакъл „Алиса в страната на чудесата“ през 2016 г., който все още e част от репертоара на театъра.


Сценографка и костюмографка на проекта „Ромео и Жулиета“ е Ада Паунова, композитор е Добромир Кисьов, а отговорен за хореографията и сценичния бой е Александър Манджуков.


Romeo_Juliet_Damianova_35_web_logo

Част от екипа са и Сава Драгунчев, който е консултант по шекспиров стих, както и Августина-Калина Петкова, която освен като актриса в спектакъла, е и авторка на текстовете на песните в „Ромео и Жулиета“.


В спектакъла ще участват както актьори от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“, така и гост-актьори, които заедно сформират страхотен и изключително талантлив екип. В него по забележителен начин си партнират артисти от различни възрасти и опит.


Romeo_Juliet_Damianova_102_web_logo

Актьорският състав на „Ромео и Жулиета“: Явор Вълканов, Кремена Деянова, Николай Луканов, Станислава Николова, Боян Арсов, Августина-Калина Петкова, Юлиян Петров, Ахмед Юмер, Николай Владимиров, Велизар Емануилов.


Със специалното участие на Стефан Мавродиев и Койна Русева.


Проектът е финансиран от програма „Култура“ на Столична община.


По материали на Младежкия театърКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *