Мощен сай-транс от Whicked Hayo плюс звукови ескперименти на 6 февруари в столицата

|
Дан Фироиу, едната половинка от белгийското дуо, обещава да представи най-новото и нестандартно от световната електронна сцена.


Whicked Hayo - проектът, абониран за участия в най-добрите транс фестивали в света, ще разлюлее и България на 6 февруари. След като анонсира участието си в столичния клуб Twins преди седмица, едната половина от белгийската комбина - Дан Фироиу, изненадващо заяви, че освен познатия на сай-транс феновете Whicked Hayo стил, ще представи и чисто нов и отличаващ се по звучене проект - Daz Brigade.
„Много хора са изненадани от този експеримент и промяната, която внасяме в нашата музика. Феновете се плашат, че ще променим изцяло звученето на Whicked Hayo" - сподели за българската публика Дан Фируиу и допълни: "Оценявам, че толкова харесвате проекта Whicked Hayo, но не забравяйте че ние сме музиканти и обичаме да експериментираме със звученето, което пресъздаваме. Искаме да пробваме нещо различно от сайтранса, но това не означава че ще изневерим на утвърдения Whicked Hayo стил."
Освен за мистериозния проект на белгийския музикант с румънски корени, Daz Brigade, сай-транс почитателите трябва да са готови и за адекватна подкрепа от българска страна. За да бъде нощта на 6 февруари още по-заредена, зад пулта в Twins ще се сблъскат други отявлени експериментатори - Black Widow и Break (движещата сила на eilo.org), подпомагани от YoZ и Lassi.
Самият Дан Фироиу е убеден, че чрез смесването на различни стилове предстоящото парти в столицата ще се доближи до най-новите тенденции на световните денс сцени.
„Преминаването от прогресив към минимал и обратно се наблюдава постоянно в съвременната музика. Всички големи сай фестивали експериментират с нестандартни миксове. Като самоусъвършенстващ се артист, винаги съм се стремял към промяната. Всеки един от българските фенове ще си получи заслуженото - Daz Brigade стил и много от Whicked Hayo."
Белгийският музикант, работил с много величия от дарк и трайбъл сцената като Azax Syndrome, Psykovsky и Highligh Tribe, вече е посещавал София веднъж, без да има участие в страната. Впечатленията му от българската музикална сцена са свързани с възхищение от силните женски вокали като Нина Николина и прогресив музиканти като Климент. Дан Фироиу изявява желание за работа с балкански артисти: "Искам да работя с музиканти от Балканите. Отворен съм към всякакви предложения. Всеки може да привнесе нещо ново в звученето ни. Това, което ме привлича в съвременните артисти във вашия регион, е способността им да обвържат модерно звучене с традиционен фолклор", сподели Дан дни преди изявата си в София.

Началото на концерта е от 22 часа на 6 февруари в клуб TWINS (София); вход: 10 лв. – билети само вечерта на събитието, на входа на клуба.
 

По материали на Feelme CrewКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *