Наближава есенният фестивал София Джаз Пик 2007

|
Организаторите от Каунтус Фирмус и Джаз ФМ радио пуснаха в продажба билетите за предстоящия концерт на ейсид джаз революцията Count Basic, в рамките на есенния София Джаз Пик. Концертът ще се състои в зала 1 на НДК в края на лятото, на 17 септември - в чест на шестия рожден ден на медията и Деня на София.
Само месец след пускането на новия им албум – "Love & Light", те потвърдиха своето гостуване в България. В началото на 90-те години, когато във Великобритания се възражда джаз – фънк – саундът, виенският професор по музика Петер Легат създава "Count Basic". Това е музика от върха на класациите, музиката на новите юпита около 30-те, хората, които знаят как да избират. След години на успехи и в челните редици на музикалните класации, "Count Basic" предлагат в новия си албум жизненост и виталност, вплели тенденциите на съвременния музикален вкус: "Отричам използването на всякаква електроника в музиката", казва Петер и допълва "Днес публиката обича да слуша жива музика, вдъхновена и изпълнена от музикантите на сцената, не музика направена по шаблон."
В момента билети могат да се закупят на интернет порталитеwww.tickets-bg.com, www.eventim.bg и www.ticketstream.bg, както и в Билетен център НДК. До края на август цените на билетите за концерта на "Count Basic" са на промоционални цени от 30 лева.
 
Следващите концерти от програмата на София Джаз Пик са:
Били Кобъм - 24 октомври 2007 г., зала 1 на НДК.
Били Кобъм е един от малцината изпълнители, обявени за музиканти от световна класа. За 30 години концертна и студийна работа, той е световно признат като най- великия съвременен барабанист. Изключителен композитор и студиен музикант, Кобам дебютира на сцената заедно с баща си на 8 годишна възраст. По–късно изучава теория на музиката и перкусионна техника в Нюйоркското висше училище по изкуствата за изявени таланти. Най- значимите постижения на Кобам са неговите 35 албума в стил фюжън джаз, в които работи с най- вълнуващите музиканти от света на джаза – Джон Маклафлин, Ранди Брекър, Джордж Дюк, Джон Скофилд и др.
До края на месец август има промоционални цени на билетите от 30 лв.
 
Франческо Кафизо квартет - 13 ноември 2007 г., Централен военен клуб
Един от най-напредничавите таланти в историята на джаза. Едва на 9 годишна възраст, Франческо прави първите си стъпки със световно известни музиканти.
Срещата му с Уинтън Марсалис, на джаз фестивала в Пескара, е преломен момент в кариерата му. Впечатлен от качествата на младия музикант, Марсалис го взима със себе си на турне из Европа. Той печели редица престижни награди, а през 2005 получава наградата за Новоизгряла звезда от японското списание “ Суинг", а италианското списание Топ Джаз го обявява за най–добър млад талант. Франческо свири още с: Ханк Джоунс, Рони Матюс, Джими Коб, Бен Райли и редица други.
За концертите на Били Кобъм и Франческо Кафизо квартет, продажбата на билети ще започне от 1 септември.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *