Наближава концертът на The Rasmus

|
За радост на всички фенове на финландските рок идоли "The Rasmus", те ще посетят България след по-малко от месец. Европейското турне на хедлайнерите The Rasmus – „Black Roses Tour 2009” - част от което е концерът им в София, стартира на 22 януари от Стокхолм и ще приключи на 4 април с концерт в Австрия.
На концерта в София многобройните български фенове на групата ще имат шанса да чуят на живо парчета от най-новия албум на The Rasmus, както и супер хитове като „In The Shadows”, “First Day Of My Life”, “Sail Away”, “Living In A World Without You”, “F-F-F-Falling” и много други. Концертът на нашумелите финландци у нас ще се състои на 12 февруари в столичната зала Универсиада от 20 ч. Организатор на събитието е София Мюзик Ентърпрайсис.

Последната новина около групата е завършването на най-новия им клип. Видеото към песента "Justify", включена в най-новия албум на The Rasmus „Black Roses”, вече е заснето. Действието е фокусирано върху фронтмена на групата Лаури, който стои в празен басейн и по него бавно се стича вода. За да заснеме видеото на певеца се е наложило да стои почти три дни във водата. Интересният творчески подход в направата на видеото, както и оригиналната идея са дело на китариста на групата Паули Рантасалми. В момента клипът може да бъде видян ексклузивно на сайта на The Rasmus - www.therasmus.com - a официалната му премиера е на 2 февруари 2009 Г.

Друга интересна новина около групата е, че вокалът Лаури съвсем скоро сбъдна една от големите си мечти – да напише музиката към новия финландски филм „Blackout”. Това е психологически трилър за човек, който се събужда след дълга кома и страда от амнезия. Главната роля е поверена на популярния финлансдки актьор Петери Суманен. „Винаги съм искал да направя саундтрак за филм” – споделя Лаури – „Когато прочетох сценария, музиката сама нахлу в главата ми”. Саундтракът беше официално издаден на 17 декември 2008 г.

Билети за концерта на 12 февруари могат да бъдат закупени на цена от 30 лева от билетен център НДК, всички каси на Тикетпро и неговите партньори в страната и онлайн на www.ticketpro.bg. Цената на билетите в деня на концерта ще бъде 40 лева.
 

По материали на София Мюзик Ентърпрайсис
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *