Награда за копродукции между млади кинотворци от Германия и Източна Европа за 2010 г.

|
Фондацията Robert Bosch присъжда три награди за копродукции на късометражни филми на млади кинотворци от Германия и Източна Европа в категориите анимация, документален и късометражен филм.

Кандидатите трябва да представят избрано от предишна творба на режисьора, както и подробно описание на проекта и бюджет за реализацията. Всеки филмов екип трябва да включва най-малко продуцент, режисьор, оператор и сценарист.

Подробно описание на критериите и правилата за участие, както и формулярът за кандидатстване се намират на www.coproductionprize.com. Този адрес може да ви помогне и в търсене на партньор за копродукция.

Субсидията покрива най-вече разходите за пътуване, нощувки и храна на екипа. В по-малка степен е възможно средствата да се използват и за покриване на производствени разходи (монтаж, вадене на копия). Субсидията не покрива разходи за снимачна техника. Наградените проекти могат да могат да получат подкрепа до 70 000 евро.

Проектите ще бъдат разгледани от независимо международно жури. Журито ще номинира до 15 екипа.

Максимум двама членове от екип ще бъдат поканени на семинарите за финансиране и пичинг. Те ще бъдат поканени и на фестивала goEast във Висбаден през месец април, за да представят проектите си пред журито.

Трите награди за копродукция ще бъдат връчени на гала-вечер в рамките на фестивала goEast.

Максимум двама членове на всеки спечелил екип ще имат възможността да участват като гости в програмата Talent Campus в рамките на Берлинския филмов фестивал.

Френско-немската телевизионна програма ARTE е медиен партньор на инициативата и има ангажимента да излъчи най-малко по един от подкрепените проекти всяка година; ARTE притежава правата за първо излъчване.

Крайният срок за внасяне на проектите е 30 ноември 2009 г.Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *