Награда за филм на Британския съвет

|
Образователният филм за превенция на трафика на жени "Отвори очи" спечели награда в категория Информационни кампании в полза на обществото във Фестивала на медийни продукти за българската евроинтеграция под егидата на министъра по европейските въпроси г-жа Меглена Кунева "Българската Европа", проведен в Русе от 22 – 24 октомври.
Филмът “Отвори очи” е създаден по съвместен проект на Международната организация по миграция и Британския съвет – България. В основата на филма стои едноименният спектакъл на театър “Гийс” от Обединеното кралство и на българската театрална формация “Цвете”, представен в София и Русе в края на миналата година.
Във филма са използвани документални кадри от представленията в София и Русе, както и интервюта с млади хора, с жертви на трафик, както и с експерти, професионално свързани с проблемите им.
Филмът е произведен от национална образователна телевизия ЕСЕТ и ще бъде част от образователен модул, който се подготвя от Международната организация по миграция и Британски съвет България в рамките на съвместния им проект. Той ще бъде предложен да бъде използван в образователните програми на училища из цялата страна.
Специалната прожекция на филма ще има през месец ноември.
 

По материали на Британски съвет, СофияКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *