Наградените в третото издание на SMS поезия

|
На 6 юни в зала 7 на НДК бяха връчени наградите в третото издание на конкурса "SMS поезия".
Конкурсът се организира от Мтел и НДК с подкрепата на Националния център за книгата към Министерство на културата и Университетското издателство "Св. Климент Охридски". Жури с председател Любомир Левчев и членове Миглена Николчина, Георги Господинов, Петър Първанов и Тома Марков отреди сребърната брошка "SMS-поезия" и специалната награда на Мтел да отидат при Сирма Сиромахова. Отличието бе връчено на поетесата от Любомир Левчев и Николай Кънчев. Авторката, участвала и в миналогодишния конкурс, сподели с публиката, препълнила залата, че Сирма е псевдоним, а истинското й име е Надежда. След като каза няколко от своите малки "обяви", вместо да чете благодарствени слова, тя изпрати своето послание: "В началото е Надеждата, а в края - Нирвана. От Надежда към Нирвана пожелавам движение."
Лауреати на логото SMS-поезия са Елисавета Шапкарева, Людмила Христова и Петър Краевски. Носители на почетния знак са Виктория Лекова, Иван Сухиванов, Петър Марчев, Христина Йорданова и Цветан Ценков.
Водещ на церемонията бе Георги Господинов. След раздаване на наградите вечерта традиционно продължи с изпълнение на пианото от Васил Пармаков, който е носител на почетния знак от миналата година, и с четене на произведения от наградените автори. Свои творби четоха и поети, включени в представената антология, събрала най-добрите творби от конкурса.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *