Наградиха най-добрите рисунки от конкурса „Моят роден край” в Бургас

|
С изложбата от рисунки от ученическия конкурс на тема „Моят роден край”, която бе открита на 29 март, приключи и последната дейност по направлението „Ритуализация на училищния живот” по проекта на Община Бургас – „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”.

97 ученици от общо 15 бургаски училища, разпределени в две възрастови групи – 4-7 клас /I възр.гр./ и 8-11 клас /II в.гр./, се включиха в конкурса за рисунка на тема „Моят роден край”. По време на изложбата бяха отличени с награди 11 – те най-добри ученически рисунки. Наградените рисунки бяха оценени от авторитетно жури с председател художника и преподавател в ГРЕ „Г. С. Раковски” Йордан Маринов и членове – художниците Станислав Вардев и Фоти Фотев.

Наградите – книги и енциклопедии, на отличените ученици връчи лично заместник – кметът с ресор образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева и приветства всички участници в конкурса за рисунка, за това, че са уловили и пресъздали много точно символите и духа на родния Бургас.

Рисуваните произведения на бургаските ученици изобразяват едни от най-значимите и романтични места в града – Моста, Ж.П.Гарата, Часовника, лодките, пристанището, Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас.

Престижното първо място в I възрастова група грабна 6 – класникът Янко Михайлов от ОУ „Христо Ботев” в кв. Победа. Второто място зае Петър Стоянов от 5 клас в ОУ „П. К. Яворов”, а трето – Константина Бухлева /5 кл./ от ОУ „Св. Климент Охродски”. Поощрителни награди в тази възрастова група получиха Валентин Станчев /6 кл./ от ОУ „Васил Левски” – гр. Българово и Алекси Стоянов от 5 клас в ОУ „Добри Чинтулов”.

В II възрастова група с I място бе отличена Виктория Златева /11 кл./ от ПМГ „Н. Обрешков”, с II – Мая Иванова /8 кл./ от ГРЕ „Г. С. Раковски” и III награда за Тони Димитрова /10 кл./ от Търговската гимназия. Ана-Мария Коева /10 кл./ от ПМГ „Акад. Н. Обрешков”, Янчо Георгиев /11 кл./ от ГРЕ „Г. С. Раковски” и Борислава Иванова /11 кл./ от ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето”.

Ученическите изобразителни творби, презентациите и есетата по това направление на проекта ще могат да бъдат разгледани и на интернет сайта: www.programa-schools.burgas.bg.
 

По материали на Община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *