Награди на НДК за изкуство и култура 2004

|
На 14 юни в ресторант "Скай Плаза" на НДК бяха връчени наградите от Деветия салон на изкуствата. Тържествената церемония се водеше от актьора Георги Новаков, а директорът на Националния дворец на културата г-н Христо Друмев, подпомаган от две красиви актриси от театрален колеж "Любен Гройс" връчваше наградите.
Специални награди за участие (пластика, плакет и красиво изработена диплома) получиха:
- Посолството на Китайската народна република, за най-разнообразната програма на тазгодишния Салон на изкуствата;
- Рада Панчовска, за организирания от нея маратон на испанската литература;
- Георги Андреев и Ивайло Иванов - от ансамбъл "Филип Кутев". Тук във връчването на наградите се включи и г-жа Елена Кутева.
- Мобилтел АД - за реализацията на конкурса и изданието "SMS-поезия". От името на компанията наградата взе Константин Каменаров, шеф на Връзки с обществеността.
Кристална пирамида и диплом получи списание "ЛИК" за доброто отразяване на теми и акценти от Салона на изкуствата. Наградата от името на списанието взе Юрий Лазаров.
Пластична реплика и диплом получи музикантът Милчо Левиев.
Голямата награда на Деветия салон на изкуствата (пластиката "Вдъхновение") получава национален музей "Кралица София", Мадрид, като негово превъзходителство Хосе Анхел Лопес Хорин, посланик на Кралство Испания, прие пластиката и дипломата от името на испанската организация.
Награда "Св. св. Кирил и Методий" - годишна награда на НДК за цялостно творчество и принос в развитието на българската култура получава писателят Йордан Радичков, посмъртно, като от негово име пластиката и дипломата взе съпругата му, Сузи Радичкова.
Отново беше подчертана липсата на средства в НДК за култура, както и гордостта от добре организирания тазгодишен Салон на изкуствата.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *