Надежда Захариева представи “Гълъб ме споходи на Игнажден” в Бургас

|
“Границите са относителни, патриотизмът не е географско понятие”, каза поетесата Надежда Захариева на младите творци, които се срещнаха с нея в Бургас. Тя им пожела да могат да пътуват, за да ги познаят и чуят.
Като заместник-министър на културата те поискаха от нея да направи нещо за нормалното книгоиздаване и книгоразпространение и за изявите на младите творци в България.
Повод за срещата им беше стихосбирката “Гълъб ме споходи по Игнажден.” Надежда Захариева разказа уникалната история за написването на тази книга, а младите хора й подариха символично жив гълъб, прочетоха нейни и свои стихове с музикален съпровод на свои съученици от Музикалното училище.
“Нещата от живота убиват само тези, които ги гледат като убийци. Ако ги гледаш като нещо, което ще ти помогне да помъдрееш, ти ще можеш да продължаваш напред”, обобщи поетесата, след като разказа моменти от житейската и творческата си съдба. По повод хулите и обидите, с които се сблъсква всеки творец, тя каза: “Хората хвърлят камъни по плодни дървета.”
Певецът Мустафа Чаушев, който каза, че има записани 60 песни по текст на Надежда Захариева и неговата дъщеря Ажда, завършила Музикалното училище в Бургас, я поздравиха с песен.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *