Най-великите оперни любовни дуети се изпълняват за деня на Европа

|
На 10 май в зала 1 на НДК ще звучат най-популярните любовни дуети от опери на Верди, Масне, Пучини и Доницети.
“Grandi duetti d`amore" е уникален музикален проект, включващ съвместен концерт на Бойко Цветанов, Лъчезар Пръвчев, Орлин Горанов и Цветан Михайлов, които от дълги години пеят и концертират по европейските и световните оперни сцени, както и на Микела Сбурлати (Италия), Радостина Николаева и Цветана Бандаловска. Очаква се в проекта да се включи известната прима на световната оперна сцена - Бригите Хаан (Хановер Опера, Германия).
Концертът се провежда в рамките на тържествата по случай Деня на Европа - 9 май - в България, организирани под патронажа на министър председателя на Република България Сергей Станишев.
Под палката на изтъкнатия диригент маестро Методи Матакиев, в съпровод на Фестивален Симфоничен Оркестър, състоящ се от 75 музиканти и водещ Орлин Горанов, ще се съберат на една сцена най-ярките звезди на световното оперно изкуство.
Официални покани за концерта от името на председателя на Народното Събрание на Р.България и от името на Министър Председателя Сергей Станишев ще получат първите дипломати у нас на всички Европейски страни, като се очакват и официални гости от Брюксел и Страсбург.
Програмата ще включва:
 
I част
 
Увертюра из операта „Сивилският бръснар” на Дж. Росини
Дует из оп. „Лучия ди Ламермур” на Г. Доницети
Дует из оп. „Отело” на Дж. Верди
Дует из оп. „Риголето” на Дж. Верди
Дует из оп. „Аида” на Дж. Верди
 
II част
 
Дует из оп. „Бал с Маски” на Дж. Верди
Дует из оп. „Бохеми” на Дж. Пучини
Дует из оп. „Тоска” на Дж. Пучини
Дует из оп. „Мадам Бътерфлай” на Дж. Пучини
Дует из оп. „Травиата” на Дж. Верди
 
Билети вече се продават на цени от 20 до 50 лв. на касите на НДК, в мрежата на "Тикетпро" и в музикалните магазини в страната.
 

По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *