Най-горещият концерт

|
Петък, 24 юли, Sofia Live Club. Фенове на легендарната група ТОТО на всякакви възрасти бяха изпълнили новия столичен клуб. Бившият й китарист Стив Лукатер и придружаващите го музиканти не ни накараха да чакаме и откриха дългоочаквания си концерт с водещия сингъл от едноименния албум от 2008 г. "Ever Changing Times”. Звукът беше изключително чист, акустиката – впечатляваща.

Трябва да признаем, че в София липсваше такова място – сцената е разположена така, че да се вижда от максимален брой хора, уютно е и всеки успява да си намери идеалното място. Трябва да признаем обаче и че мястото отчаяно се нуждае от климатик. Както феновете, така и музикантите се измъчиха от непосилната горещина, с която нито ледът, нито кърпите и напитките успяваха да се преборят.

Ала това, което всъщност ще запомним, несъмнено е виртуозността на музикантите. Квартетът преведе публиката през истинско пътешествие от стилове – от джазов рок, през прочувствен блус, китарни сола, „истински", стари рок парчета, импровизации в чест на загиналия барабанист на ТОТО, гарнирани с неподправеното удоволствие на Стив от повторния контакт с българската публика и увенчани с взривяващ бис – кавър на Пинк Флойд.

Както всяко прекрасно пътуване, и това мина неусетно, бяхме потънали в него и ни беше малко трудно да се завърнем. Накрая бяхме съвсем мокри, доволни, изпълнени с вибрациите и положителната енергия на изключителния Стив Лукатер и бенда му. Искрено им бяхме благодарни – затова, че се раздадоха, че издържаха на горещината и че ни показаха как прекрасната музика изтръгва човек от физическия свят.
 

Десислава НиколоваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *