Найджъл Кенеди ще се срещне с ученици и студенти по музика

|
Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди е пожелал да се срещне с изявени млади таланти в областта на класическата и джаз музиката при предстоящото си посещението в София, до което остава едва една седмица. Както е известно, поводът е концерта на гениалния изпълнител в зала 1 на НДК на 15 юни, в който той ще излезе на сцената заедно с полските музиканти от своя квинтет по покана на АРТ БГ.

Найджъл Кенеди и екипът му ще кацнат на летище София още на 14 юни. Известният с ексцентричността си изпълнител възнамерява да се потопи в софийските културни кътчета като по този начин ще се зареди с енергия и вдъхновение за голямото шоу на следващия ден. Част от времето си Найджъл Кенеди ще посвети и на български студенти и ученици по цигулка, пиано и други дисциплини като размени с тях впечатления и размисли за съвременното музикално изкуство.

„Наистина съм щастлив, че отново се връщам в България. Вашата страна е не само красива като природни дадености – тя притежава една особена атмосфера, пропита от духа на изкуството. Хората са изключително топли и чувствителни към музиката и определено ме карат да се чувствам като у дома си“ споделя големият Мистър Кенеди.

Дебрите на столицата Найджъл Кенеди и екипът му ще обикалят с луксозни автомобили на BMW – официален превозвач на гения на цигулката за България. По време на двудневния си престой те ще отседнат в хотел „Хилтън“.

Найджъл Кенеди квинтет в състав Krzysztof Dziedzic (барабани), Adam Kowaleski (бас), Piotr Wylezoł (пиано), Tomasz Grzegorsk (саксофон) и самият Найджъл Кенеди на електрическата цигулка ще изпълнят у нас предимно авторски композиции от новия си албум „A Very Nice Album“, издаден от нас от Анимато Мюзик/EMI. Музикантите обещават и много изненади, сред които любими на българската публика творби и интерпретации от богатия репертоар на Найджъл Кенеди.

Билети за концерта все още могат да бъдат закупени на цени между 30 и 80 лв на касата на НДК, както и в партньорската мрежа на Eventim. Повече информация за билетните каси може да бъде намерена на Eventim.bg.
 

По материали на АРТ БГКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *