Най-добрите барабанисти с дръм шоу в памет на Пепи Славов, Църо и Едмонд Демирджиян

|
Невиждано шоу ще представят най-добрите ни барабанисти в залата на “Сцена Академия”. Христо Йоцов, Стоян Янкулов, Калин Вельов, Атанас Попов и Мартин Хафизи ще свирят в памет на барабаниста на ФСБ Пепи Славов, на барабаниста на група „Креш” Михаил Яланджиев-Църо и на художника-барабанист Едмонд Демирджиян. Като специален гост ще се включи и ненадминатия Живко Петров. Изключително богата и разнообразна програма ще ни поднесат големите виртуози. Интересен акцент за меломаните ще са и различните колаборации между тях.

Събитието е на 1 февруари с начален час 19 часа в залата на “Сцена Академия” на ул. “Оборище” № 17 и ще се осъществи с любезната подкрепа на фондация “Америка за България”.

Билети: на касите на “Сцена Академия”, зала “България” и онлайн на www.tickets-bg.com .
 
Пепи Славов (1941-2008) е един от най-добрите български музиканти, известен като барабанист и основател на ФСБ. От 15 годишна възраст е на сцена. През 1965 г. става барабанист на „Джаз фокус 65". Заедно с Милчо Левиев, Симеон Щерев и Любомир Мицов пише първата страница на историята на джаза в България. През 1970-1971 г. свири с групата "Сребърните гривни". През 1979 г. издава албума „Кълбото" и става постоянен член на рокгрупата „Формация студио "Балкантон" (ФСБ). Пепи Славов е и мениджър на групата, локомотивът на публичните изяви. През 1993-1999 г. той става и мениджър за България на Милчо Левиев, продуцент е и на "Акустична версия".
 
Едмонд Демирджиян (1951-2009) е известен български живописец, който професионално се занимава с ударни инструменти. Той е единственият български барабанист, който се посвещава на солова кариера. Комплектът му от ударни музикални инструменти и перкусии е уникален и е публикуван в престижното американско списание Modern Drummer. Изнасял е много солови концерти в джаз фестивалите в Банско, Хасково и Варна, на блус фестивала в Русе. Свирил е в оригинални проекти с музикантите Живко Петров, Стоян Янкулов-Стунджи, Димитър Димитров, Теодосий Стасов, Калин Вельов и др.
 
Михаил Яланджиев – Църо (1974-2007) завършва музикално училище в София и учи няколко семестъра перкусии в Държавната музикална академия. На българската ъндърграунд сцена се изявява от 1987 г. Той е основателят на рокгрупа "Креш". В началото на 90-те се присъедини към Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата в "Ера". Свирил е и в няколко други формации като "Ейлиън индъстри" и R.O.B.T.F, както и в "Шеки енд дъ блъдибойс", „Трансформейшън", „Оу Джей бенд", „Сайко трайб". Подгрявал е гастролите у нас на звезди като "Саксън", "Соулфлай", "Антракс", "Содом", "Тайп Оу Негатив" и Мерилин Менсън и др.
 

По материали на Старс рекърсКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *