Насекомикс завършиха театралното си турне в София

|
Концерт в театър? И още как! Истински спектакъл представиха снощи музикантите от нашумялата покрай филма „Източни пиеси” група Насекомикс. Концертът беше финален за театралното им турне, което вече мина през Варна, Велико Търново, Бургас, Русе и Пловдив и представя албума им „Adam’s Bushes, Eva’s Deep”.

Моделът вече беше проверен през януари, когато беше първото „представление” на приказните герои на сцената на Модерния театър в столицата. И тогава, и сега, публиката се потопи в невероятен магически свят: в центъра му - крехко безплътно създание с огромни бели крила, акордеон и ангелски глас. Андрония Попова – Рони и колегите й Михаил Йосифов, Тодор Карастоянов и Георги Дончев ни заляха с космическата си музика – изсвириха всички парчета от албума и ни зарадваха с цели 4 нови композиции. За една от тях, на сцената се качи и Марий Росен – автор на текстовете на повечето от песните им. Заедно с Рони и звучащия й на запис глас, напяващ „Comfort me”, те направиха невероятно акапелно изпълнение. Усещането за вълшебство се засилваше от светлините в театъра, играещи върху заемащите буквално цялата сцена „криле”.

Единственото, за което можехме да съжаляваме, е, че тримата други „насекомикси” останаха скрити до официалния край на концерта, когато декорите паднаха, както и задръжките на най-малките фенове на групата, които обсадиха Рони по време на бисовете, а и след това.

И без да я докосват обаче, всички в залата се почувстваха погалени от гласа й, вдъхновени от музиката и, разбира се, инжектирани с любов.
 

Десислава НиколоваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *