Национален конкурс за детска рисунка с рекорден брой участници

|
В десетото юбилейно издание на националния конкурс за детска рисунка на тема “Здравей, ваканция! Ваканция с Кока-Кола” участваха над 1 200 рисунки на деца от 83 населени места.
Сред тях журито избра 400 рисунки, които бяха представени на 17 септември на специална изложба в Младежки дом, Благоевград. Общо 24 награди бяха връчени на победителите в трите възрастови групи на конкурса - 5-7 години, 8-12 години и 13-17 години. За първи път тази година, и за да се отбележи юбилея на конкурса, бяха връчени пет награди на ръководители и учители, които имат принос за развитието на конкурса.
Най-много награди в различни възрастови групи спечелиха децата от Школа по изобразително изкуство в град Търговище, Обединен детски комплекс, град Бургас и Школа по изобразително изкуство "Живопис" в град Казанлък. Специална награда за пластика беше връчена на Виктор Пламенов, Център за работа с деца, град Плевен, който впечатли журито с въображение и много добро изпълнение на своя идеен проект.
“За нас конкурсът “Здравей ваканция! Ваканция с Кока-Кола” има особено голяма стойност, защото стимулира децата да развиват своите творчески възможности. Искрените ни благодарности са и за всички учители и преподаватели, които възпитават и развиват децата”, коментира Петя Джонева, мениджър “Връзки с медиите и маркетинг ПР”, Кока-Кола HBC България.
Бяха връчени и пет награди за учители и ръководители на школи и центрове по изобразителни изкуства. За приноса им към конкурса бяха отличени: Кремена Попова, ръководител на детска арт-школа "Гея" към Общински детски комплекс, Ловеч, чиято школа има най-голям брой наградени рисунки през годините – общо 28 награди; Цветанка Грънчарова, ръководител на Център по изкуства, Благоевград - за най-голям брой рисунки, дошли от школата през десетте години на конкурса; Галя Попова, школа по изобразително изкуство "Живопис", гр. Казанлък – за участие през всичките 10 години. Специални награди бяха връчени на Мая Дамянкина и Емилия Велинова от Обединен детски комплекс - Благоевград, без които този конкурс нямаше да се развие така и да достигне до толкова много деца в цялата страна.
Конкурсът за детски рисунки “Здравей ваканция! Ваканция с Кока-Кола” се организира за десета поредна година със съдействието на Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата и Обединен детски комплекс - Благоевград. В журито на конкурса взеха участие известните благоевградски художници Георги Ковачев и Иван Милушев, и Олга Христова, представител на Министерство на образованието и науката.
Във всяка една от възрастовите групи бяха връчени награди за класираните на първо, второ и трето място, и пет поощрителни награди. Наградният фонд е осигурен от спонсора на конкурса, Компанията Кока-Кола.
 

По материали на МАРК КомюникейшънсКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *