Националният балет на Испания пристига в България

|
На 5 април българската публика ще има удоволствието за първи път да се наслади на най-грандиозната танцова формация на Испания. Зала 1 на НДК ще бъде разтърсена от 40 виртуозни фламенко танцьори, певци и музиканти и две от най-добрите представления на Националния балет на Испания „Dualia” и „La Leyenda” под ръководството на световноизвестния испански хореограф Антонио Нахаро.
Националният балет на Испания пристига в България след напълно разпродадени спектакли в „Болшой театър”, „Adrienne Arsht Center” в Маями, „Teatro de la Zarzuela” в Мадрид и обещава спиращо дъха шоу, които не сте виждали преди.
Националният балет на Испания е един от най-известните в света. Основан е през 1978 г. от Испанското министерство на културата и повече от 30 години е най-добрият посланик на испанската култура по света.
Балет, създаден само от звездни танцьори, изпълняващи най-добрата хореография на Испания под акомпанимента на отлични китаристи и певци. Балетът се развива в съответствие с новото време, запазвайки интереса към всички видове испански танц. Той съчетава традиция и съвременност с еднаква огнена страст, с пищни цветове и грандиозен разкош.
Националният балет на Испания е аплодиран по целия свят за своите зрелищни продукции с ослепително бляскави изпълнения, прекрасни костюми, темпераментни танци под звуци на кастанети и синкопирано пляскане, със завладяваща сърцата испанска артистичност.
Под ръководството на артистичния директор Антонио Нахаро танцьорите рисуват елегантни портрети на съвременно фламенко, чрез спиращи дъха сола, дуети и ансамбли. Спектакълът на балета е разделен на две части. „Dualia” е хореография на две от най-горещите звезди на испанската сцена Рохас и Родригес, които българската публика има честта да види с техния спектакъл “Cambio de Tercio”;
и „La Leyenda” - хореография на предходния артистичен директор на балета Хосе Антонио и отдава почит на известната фламенко звезда Кармен Амая.
Билетите са вече в продажба на промоционални цени от 30 до 90 лв. само до 9 февруари. След тази дата цените се увеличават с 10 лв. Билети се продават в мрежата на Eventim – магазини Германос, Пикадили, Мултирама, Usit Colors и в билетния център на НДК.
 

По материали на БГ Саунд СтейджКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *