Нейно Величество Тенджерата под налягане приготвя неживени животи

|
Ида Даниел, Джени Ларсън, Тодор Стоянов и Греъм Рейнолдс

9-10 юни 2015, Мозей


Греъм Рейнолдс, наречен от лондонския Independent „съвременен композитор в най-чиста форма“ гостува в България заедно с режисьорката, актриса и артистичен директор на независимото пространство SVT в Остин, Тексас – Джени Ларсън.


Поводите за това са два – концерт на Греъм Рейнолдс и групата FlyWeToTheMoon и проектът „Театрален процес върху езика, тялото и неживените животи“.


На 4 юни 2015 г. от 22 часа в Лилавия салон на Чешкия център в София  ще бъде съвместният концерт на Греъм Рейнолдс и групата FlyWeToTheMoon (Росен Захариев – тромпет и перкусии, Тодор Стоянов – клавишни атмосфери, Александър Даниел – барабани).


Греъм Рейнолдс е автор на две опери и пет симфонии, пише музика за телевизионни продукции, театрални представления и филми. Работил е няколко пъти с режисьора Ричард Линклейтър. През 2006 г. създава музиката за „Камера потъмняла” с участието на Робърт Дауни-джуниър и Уинона Райдър, а пет години по-късно е част от екипа на „Бърни” с Джак Блек и Шърли Маклейн. Линклейтър се доверява на Рейнолдс и за филма „Преди полунощ” с Итън Хоук и Жюли Делпи.


„Театрален процес върху езика, тялото и неживените животи“


9 и 10 юни 2015 г., Мозей


20.00 часа


През 2013 г. режисьорите Ида Даниел и Джени Ларсън и композиторите Тодор Стоянов и Греъм Рейнолдс се срещат в проекта „Тя готви театър“. „Театрален процес върху езика, тялото и неживените животи“ е продължение на това сътрудничество. Творческата среща между четиримата артисти започва в Созопол, а на 9 и 10 юни 2015 г. тя ще се пренесе в Мозей от  20.00 часа. Там публиката ще стане свидетел на резултата от работата на режисьорите и композиторите. \под заглавието Неживени животи\


Театрален процес върху езика, тялото и неживените животи“ е среща на хора, работещи в сходно творческо поле в различни точки на света, която цели да изпробва представянето на театралната колаборация пред широка публика. По време на целия процес Ида Даниел, Джени Ларсън, Тодор Стоянов и Греъм Рейнолдс ще изследват разликите във възприемането на живота като даденост тук и отвъд океана, разликите в живота, който живеем и онзи, който не сме живели. Само за няколко дни те ще преминат през различни стадии на създаването на едно представление – от предварителната работа до сценичната реализация.


В логиката на театралния процес е неговата неочакваност, неясен финален резултат, липса на фиксирана структура, но и предварително определени базови посоки. Той ще включва разработване на специфичен метод за общуване с публиката, лични разкази, изграждане на музикална партитура и интеракция посредством кинект технология. Въз основа на вече разработена от Тодор Стоянов програма, телата на артистите ще могат да контролират визии, светлина или звук по време на представлението.


Събитието е насочено към хора – професионалисти или любители, които се интересуват от цялостното развитие на един театрален спектакъл и различните етапи на работата в него.


--


Концертът в Чешкия център се осъществява съвместно с Аларма Пънк Джаз.


Билети ще намерите на място в Чешкия център. За повече подробности можете да следите събитието във Фейсбук.


--


Театрален процес върху езика, тялото и неживените животи се организира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Фондация „Арт Офис“ по програма „Изкуство в движение“.Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *