Немски метъл от “Crematory” в края на септември

|
С наближаването на по-прохладните есенни дни наближава и времето на изобилие от концерти във всякакви стилове и жанрове. На 27 септември в София пристигат и немските метъл легенди "Crematory".
Концертът им е в рамките на турнето "Pray Over Europe Tour 2008", в зала "Христо Ботев". Началото е обявено за 18 ч., а съпорт са "Hyperborea" и "The Revenge Project". Билетите са на цени 19 лв. и 25 лв., 29 лв. в деня на концерта. Организатор са продуцентска компания "Art BG", които дават заявка за сериозно присъствие на българската концертна сцена.
 
"Crematory" е създадена през 1991 г. в Манхайм, Германия. Настоящи членове са Gerhard Stas – Felix, Matthias Hechler, Harald Heine, Katrin Jullich и Marcus Jullich. Групата получава признание в средата на 90-те години, когато обикаля по турнета с "My Dying Bride", "Tiamat" и "Atrocity".

През 1993-1994 г. "Crematory" развиват своя уникален стил, който е смесица от чисти и дет вокали и титанични рифове. Те са и първата екстремна група в Германия, която включва клавири като неотменна и характерна част от своята музика.
 
Групата има зад гърба си 10 студийни албума, 3 live-албума, 3 сингъла и 2 сборни компилации. Последният албум на групата - “Pray”, бе издаден през февруари 2008 от лейбъла "Massacre Records". В България се разпространява от "Wizard".
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *