Новата стихосбирка на Найден Найденов срещна своите фенове и в София

|
На 19 март в галерия- книжарница „София прес“ се състоя столичната премиера на новата стихосбирка на Найден Найденов „Убежище“. Книгата е издание на Сдружение „Словото“, а първото й представяне пред публика беше на на 9 февруари във Варна.
Водещ на литературната вечер беше Светла Стайкова (редактор на стихосбирката и председател на Сдружението). Кратко за книгата говори и поетесата Камелия Кондова, автор на предговора към „Убежища“: „Поезията на Найден е жива. Много уважавам иронията му – и в поезията, и в живота... Това наистина е книга за болката, без да е сълзи и сополи, без да е лигня. Това е книга, която определено очовечава. Ако може да има градивна болка, то такова нещо има в тази книга“...
Авторът благодари на хората, които са помогнали за книгата – художникът на корицата Мариана Маринова, художникът на илюстрациите Петър Пехливанов и др.
След кратките слова стихове от книгата прочетоха Светла Стайкова, Камелия Кондова, Найден Найденов, включиха се и от публиката – Катя Начева, Георги Колев и др. - всеки прочитайки свое любимо произведение от „Убежища“.
Както е редно, след официалната, дойде време и за веселата част – на сладки приказки, бяло и червено вино, и автографи за почитателите.
 

Още снимки от премиерата можете да видите в Галерия Словар.


 

„Убежища“ можете да закупите от виртуална книжарница Словото.


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *